Të fundit

Komunikate per media

  • 01.03.2017
Komunikate per media

Jo vetëm qytetarët e Republikës, por edhe i tërë faktori ndërkombëtar dhe opinioni publik ishin dëshmitar se në një shtet me qeverisje kriminale siç kemi në Maqedoni, President mund të zgjidhet edhe një figurë politike jokredibile, i cili nuk ngërthen në vete as vlerat elementare njerëzore, që le për tu dëshiruar për vlerat të tjera të një Presidenti dinjitoz dhe bashkues! Fjalimi i Gjeorgje Ivanov drejtuar mbarë vendit, më shumë i ngjau një fjalimit të një aktivistit mediokër të pushtetit, se sa një Presidenti të vendit që në raste të këtilla do të duhej...

Lexo më shumë

SULMET FIZIKE NDAJ GAZETARËVË, TREGUES I VANDALIZMIT TË PUSHTETIT NË IKJE

  • 01.03.2017
SULMET FIZIKE NDAJ GAZETARËVË, TREGUES I VANDALIZMIT TË PUSHTETIT NË IKJE

Dhuna dhe brutaliteti i ushtruar ndaj gazetarëve të cilët po kryenin detyrën e tyre, nga protestues të dhunshëm është një akt i pa tolerueshëm dhe i papranueshëm. Pushteti në ikje po mundohet në të gjitha format të inskenojë incidente, dhe krizë politike, duke mos kursyer forma dhe mënyra për ta rrezikuar edhe jetën e qytetarëve por edhe të gazetarëve që janë në shërbim të detyrës së tyre. Ky vandalizëm ndaj gazetarëve, dhe kjo retorikë e vazhdueshme nacionaliste, që ndjell urrejtje ndëretnike, është një akt i papranueshëm që pasqyron, metodat e këtij...

Lexo më shumë

Komunikatë për media

  • 27.02.2017
Komunikatë për media

“Aleanca për shqiptarët” shpreh zhgënjim të thellë ndaj raportimit mediokër dhe nxitës të rrjetit mediatik të deridjeshëm qeveritar, lidhur me procesin e negociatave dhe ndryshimeve rrënjësore që parashtrojnë shqiptarët. Raportimet e tipit “na morën shtetin”, “do ta ndajnë Maqedoninë”, “nuk e japim flamurin”, “erdhi koha e hakmarrjes”, nuk janë derivat i Platformës së përbashkët të partive politike shqiptare, por janë fraza manipulative të një pushteti rrënjësisht të korruptuar dhe mafioz, që ka për qëllim varfërimin e mëtejshëm të qytetarëve...

Lexo më shumë

Sela dhe Memedi takim me Sir Alan Duncan

  • 24.02.2017
Sela dhe Memedi takim me Sir Alan Duncan

Kryetari i LR-PDSH-së z. Ziadin Sela dhe z. Vesel Memedi si përfaqësues të Aleancës për shqiptarët sot realizuan takim me Sir Alan Duncan ministër shtetëror për Evropë dhe Amerikë të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore i cili qëndron për vizitë në Maqedoni.

Lexo më shumë

Qëndrimi i Aleancës për Shqiptarët për bisedimet BDI-VMRO

  • 26.01.2017
Qëndrimi i Aleancës për Shqiptarët për bisedimet BDI-VMRO

Aleanca për Shqiptarët i ndjek me vëmendje të veçantë bisedimet mes BDI-së dhe VMRO-së, me këtë rast rikujtojmë BDI-në se pjesëmarrja “pa kushte” në qeveri është praktikë e dëmshme dhe i takon të kaluarës politike, jo të lavdishme të shqiptarëve të Maqedonisë. I rekomandojmë BDI-së të ketë parasysh interesat kolektive të shqiptarëve duke mos lëvizur aspak prej kushteve të cilat u dakorduan në tryezën e përbashkët të partive politike shqiptare. Nuk mund të ketë perspektivë euro-atlantike vendi pa vazhdimin e mandatit të Prokurorisë Speciale Publike,...

Lexo më shumë

Ziadin Sela : Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare do ose s`do Gruevski dhe gjithësecili që merr mandat!

  • 09.01.2017
Ziadin Sela : Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare do ose s`do Gruevski dhe gjithësecili që merr mandat!

Ziadin Sela  në emisionin debativ Zig Zag të TV Art tha se Gruevski nuk meriton përkrahjen e partive politike shqiptare . Konform kushtetutës presidenti ka mandatuar një kryetar të një partie i cili ka marrë  një shumicë votash dhe të drejtën për të formuar qeveri. A do të krijoj apo jo qeveri brenda afatit kushtetues prej 20 ditëve koha do të tregoj . Realisht unë mendoj se ky njeri nuk meriton përkrahjen e partive politike shqiptare duke pasur parasysh fushatën elektorale që ka pasur zotëria në fjalë , partia e tij jo vetëm tash por edhe në zgjedhjet e kaluara fushatën ...

Lexo më shumë

Deklaratë e përbashkët e partive shqiptare në RM

  • 07.01.2017
Deklaratë e përbashkët e partive shqiptare në RM

ALEANCA PËR SHQIPTARËT RIKONFIRMON UNIFIKIMIN E PËRBASHKËT TË QËNDRIMEVE POLITIKE Aleanca për Shqiptarët  në vazhdimësi  ka mbështetur idenë e bashkëveprimit politik të subjekteve politike shqiptare, duke i unifikuar objektivat programore në një dokument të vetëm si bazament politik  për të ardhmen politike të shqiptarëve të Maqedonisë. Aleanca për Shqiptaret në gjithë këtë proces ka luajtur rol  vendimtar, konstruktiv dhe parimor . Natyrisht që ne kemi vërejtjet tona por nuk mund të pretendojmë që një dokument i përbashkët i ndërtuar në frymën...

Lexo më shumë

SHËNDET DHE MBARËSI NË 2017

  • 31.12.2016
SHËNDET DHE MBARËSI NË 2017

Të dashur shqiptarë kudo që të jeni, të dashur miq, vendorë e ndërkombëtarë! Vitin që po e lëmë pas, do e mbajmë mend si viti i fillimit të shpresës dhe ndryshimit të madh. Aleanca për Shqiptarët lindi pikërisht në këtë vit, si nevoje dhe kërkesë e kohës. Subjektet tona, LR- PDSH, RDK, UNITETI dhe liderët e saj, shumë shpejt e kuptuan nevojën e bashkëpunimit, unifikimit dhe bashkëveprimit politik. Ne gjetëm gjuhën e përbashkët politike, ngase për një veprim të tillë na nxiti dëshira Juaj për të qenë bashkë, më të fortë dhe më të qëndrueshëm. Aleanca...

Lexo më shumë

Aleanca për shqiptarët me qëndrime konzistente

  • 19.12.2016
Aleanca për shqiptarët me qëndrime konzistente

“Aleanca për shqiptarët” është konzistente në qëndrimin e saj lidhur me koalicionimet e mundshme, parim themelor do të jetë pranimi i Platformës së përbashkët gjithëshqiptare. E kemi thënë disa herë në fushatë dhe qëndrojmë fuqishëm pas idesë se partitë shqiptare që kanë mandate në Kuvend duhet të koordinohen mes vete për të hartuar Platformën e përbashkët gjithëshqiptare me qëllim të realizimit të aspiratave të shqiptarëve. Koalicioni me Ne është e kushtëzuar me gjuhën Shqipe zyrtare në të gjithë shtetin, model binacional të funksionimit të sistemit...

Lexo më shumë

Orientimi Pro-Perëndimor është jetik për ekzistencën e vendit

  • 17.12.2016
Orientimi Pro-Perëndimor është jetik për ekzistencën e vendit

Gjuha e përdorur nga subjekte të caktuara politike ndaj miqve tanë ndërkombëtarë, për Aleancën për Shqiptarët është e pa tolerueshme. Trysnia që VMRO-DPMNE po e bën ndaj institucioneve të shtetit, në këtë rast KSHZ-së, që të pengojë punën e pavarur të saj rreth rrumbullakësimit të procesit dhe rezultateve zgjedhore, nuk mund ta zbeh dot vullnetin e qytetarëve të shprehur më 11 Dhjetor. Dënojmë ashpër çdo tentim për pengimin e punës së KSHZ-së dhe të gjitha fyerjeve dhe brohoritjeve raciste dhe shoviniste që bëhen në drejtim të tyre dhe popullit shqiptar...

Lexo më shumë