Të fundit

Qëndrimi i Aleancës për Shqiptarët për bisedimet BDI-VMRO

  • 26.01.2017
Qëndrimi i Aleancës për Shqiptarët për bisedimet BDI-VMRO

Aleanca për Shqiptarët i ndjek me vëmendje të veçantë bisedimet mes BDI-së dhe VMRO-së, me këtë rast rikujtojmë BDI-në se pjesëmarrja “pa kushte” në qeveri është praktikë e dëmshme dhe i takon të kaluarës politike, jo të lavdishme të shqiptarëve të Maqedonisë. I rekomandojmë BDI-së të ketë parasysh interesat kolektive të shqiptarëve duke mos lëvizur aspak prej kushteve të cilat u dakorduan në tryezën e përbashkët të partive politike shqiptare. Nuk mund të ketë perspektivë euro-atlantike vendi pa vazhdimin e mandatit të Prokurorisë Speciale Publike,...

Lexo më shumë

Ziadin Sela : Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare do ose s`do Gruevski dhe gjithësecili që merr mandat!

  • 09.01.2017
Ziadin Sela : Gjuha shqipe do të bëhet zyrtare do ose s`do Gruevski dhe gjithësecili që merr mandat!

Ziadin Sela  në emisionin debativ Zig Zag të TV Art tha se Gruevski nuk meriton përkrahjen e partive politike shqiptare . Konform kushtetutës presidenti ka mandatuar një kryetar të një partie i cili ka marrë  një shumicë votash dhe të drejtën për të formuar qeveri. A do të krijoj apo jo qeveri brenda afatit kushtetues prej 20 ditëve koha do të tregoj . Realisht unë mendoj se ky njeri nuk meriton përkrahjen e partive politike shqiptare duke pasur parasysh fushatën elektorale që ka pasur zotëria në fjalë , partia e tij jo vetëm tash por edhe në zgjedhjet e kaluara fushatën ...

Lexo më shumë

Deklaratë e përbashkët e partive shqiptare në RM

  • 07.01.2017
Deklaratë e përbashkët e partive shqiptare në RM

ALEANCA PËR SHQIPTARËT RIKONFIRMON UNIFIKIMIN E PËRBASHKËT TË QËNDRIMEVE POLITIKE Aleanca për Shqiptarët  në vazhdimësi  ka mbështetur idenë e bashkëveprimit politik të subjekteve politike shqiptare, duke i unifikuar objektivat programore në një dokument të vetëm si bazament politik  për të ardhmen politike të shqiptarëve të Maqedonisë. Aleanca për Shqiptaret në gjithë këtë proces ka luajtur rol  vendimtar, konstruktiv dhe parimor . Natyrisht që ne kemi vërejtjet tona por nuk mund të pretendojmë që një dokument i përbashkët i ndërtuar në frymën...

Lexo më shumë

SHËNDET DHE MBARËSI NË 2017

  • 31.12.2016
SHËNDET DHE MBARËSI NË 2017

Të dashur shqiptarë kudo që të jeni, të dashur miq, vendorë e ndërkombëtarë! Vitin që po e lëmë pas, do e mbajmë mend si viti i fillimit të shpresës dhe ndryshimit të madh. Aleanca për Shqiptarët lindi pikërisht në këtë vit, si nevoje dhe kërkesë e kohës. Subjektet tona, LR- PDSH, RDK, UNITETI dhe liderët e saj, shumë shpejt e kuptuan nevojën e bashkëpunimit, unifikimit dhe bashkëveprimit politik. Ne gjetëm gjuhën e përbashkët politike, ngase për një veprim të tillë na nxiti dëshira Juaj për të qenë bashkë, më të fortë dhe më të qëndrueshëm. Aleanca...

Lexo më shumë

Aleanca për shqiptarët me qëndrime konzistente

  • 19.12.2016
Aleanca për shqiptarët me qëndrime konzistente

“Aleanca për shqiptarët” është konzistente në qëndrimin e saj lidhur me koalicionimet e mundshme, parim themelor do të jetë pranimi i Platformës së përbashkët gjithëshqiptare. E kemi thënë disa herë në fushatë dhe qëndrojmë fuqishëm pas idesë se partitë shqiptare që kanë mandate në Kuvend duhet të koordinohen mes vete për të hartuar Platformën e përbashkët gjithëshqiptare me qëllim të realizimit të aspiratave të shqiptarëve. Koalicioni me Ne është e kushtëzuar me gjuhën Shqipe zyrtare në të gjithë shtetin, model binacional të funksionimit të sistemit...

Lexo më shumë

Orientimi Pro-Perëndimor është jetik për ekzistencën e vendit

  • 17.12.2016
Orientimi Pro-Perëndimor është jetik për ekzistencën e vendit

Gjuha e përdorur nga subjekte të caktuara politike ndaj miqve tanë ndërkombëtarë, për Aleancën për Shqiptarët është e pa tolerueshme. Trysnia që VMRO-DPMNE po e bën ndaj institucioneve të shtetit, në këtë rast KSHZ-së, që të pengojë punën e pavarur të saj rreth rrumbullakësimit të procesit dhe rezultateve zgjedhore, nuk mund ta zbeh dot vullnetin e qytetarëve të shprehur më 11 Dhjetor. Dënojmë ashpër çdo tentim për pengimin e punës së KSHZ-së dhe të gjitha fyerjeve dhe brohoritjeve raciste dhe shoviniste që bëhen në drejtim të tyre dhe popullit shqiptar...

Lexo më shumë

BDI fillon manipulimet zgjedhore!

  • 09.12.2016
BDI fillon manipulimet zgjedhore!

Aleanca per shqiptaret, reagon ashper kunder fenomenit te dhenies se vertetimeve mjekesore ne spitalin e Gostivarit brenda dites se sotshme. Tendenca qe njerez te shendoshe, te keqperdorin vertetimet mjekesore per te votuar nje dite perpara, eshte nje sinjal i qarte se ky pushtet, tanime nisi keqperdorimin e institucioneve dhe pregaditet ler falsifikimin e zgjedhjeve parlamentare 2016. Apelojme deri tek institucionet nderkombetare qe te terhekin vemendjen ketij pushteti falsifikator qe te mundesohen te mbahen zgjedhje fer dhe demokratike. Kjo eshte rruga ne te cilen Maqedonia duhet te ece, perndryshe...

Lexo më shumë

Letër përkrahjeje për ALEANCEN PER SHQIPTARET nga Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane

  • 09.12.2016
Letër përkrahjeje për ALEANCEN PER SHQIPTARET nga Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane

Letër përkrahjeje për ALEANCEN PER SHQIPTARET nga Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane, e udhëhequr nga Kongresisti Joe DioGuardi: TUBIMI QENDROR I “ALEANCA PER SHQIPTARET” SHKUP, MAQEDONI 8 Dhjetor 2016 Z. Ibrahim KOLARI Kandidat për Deputet LR-PDSH, Diber Aleanca për Shiptaret I dashur mik, Në pamundësi që të jem sot krah-për-krah me ju (për shkaqe emergjente familjare!), po ju shpreh me shkrim përgezimet e mia për punën tuaj të palodhur për cështjen shqiptare në Maqedoni. Sot, Maqedonia gjendet në një udhëkryq të madh—të përcaktojë rrugën e së ardhmes...

Lexo më shumë

APEL PUBLIK: Aleanca për Shqiptarët apel rinisë Shqiptare!

  • 09.12.2016
APEL PUBLIK: Aleanca për Shqiptarët apel rinisë Shqiptare!

Të nderuar rinistë, Të nderuar Ju që votoni sivjet për herë të parë, Të gjithë e dimë ndjenjën pozitive kur i mbush 18 vjet. Është ky një moment shumë i veçantë. Është ky një moment kur secili nga Ju është ndjerë i pavarur. Gjithsecili nga Ju e din se nga ai moment, Ju keni të drejtën e vetëvendosjes, Ju e keni të drejtën e votës së shenjtë. Është një moment kur Ju duhet të jeni pjesë aktive e proceseve politike dhe pse jo edhe vetë partive politike. E drejta Juaj për herë të parë, është një moment që e përcakton pjekurinë tuaj politike. Tregon...

Lexo më shumë

Apel Publik: Të nderuar Shqiptarë thuani JO shitjes së votës

  • 09.12.2016
Apel Publik: Të nderuar Shqiptarë thuani JO shitjes së votës

Të dashur shqiptar, Të nderuar votues, Po afrohet momenti i kthesës së shumëpritur në politikë. Dita e zgjedhjeve kudo në botë paraqitet si ditë feste dhe gëzimi. Pikërisht se është dita e popullit dhe e sovranit që vendos. Është forca përcaktuese e popullit që vjen në shprehje në ditën e votimit. Është në dorën tuaj, në shpirtin tuaj, dhe në mirëqenien apo demoralizimin tuaj ekonomik dhe politik. I dashur votues, ndoshta edhe ti ke dëgjuar, se ka shumë të tillë që janë pasuruar mbi kurrizin tënd, mbi votën e dorës tuaj të sinqertë dhe të pastër...

Lexo më shumë


WordPress Lightbox Plugin